Monday, 28 October 2013

Jom Tengok! Jom Dengar!

Gemoning!..  pagi ni tibe2 je ghase nak update entri pasal member-member plak.. bukan nak kondem member tapi nak share bakat yang diorang ade, diorang dah post, so as kawan kite patut share la.. at least bakat die ade bukan yang x elok tapi yang elok seelok-eloknye .. x gitu?..

Member aku sorang ni suke menyanyi and kalau nak tau die pernah menang pertandingan karaoke worth 5k okay!, koMAMPOO? kalau ade bakat tu jangan sia-siakan, pegi je ujibakat ke competition yang  ade, x rugi mencuba :)

Puden Kamarudin ni dah byk buat cover untuk lagu yang pernah dinyanyikan oleh artis-artis terkenal di tanah air kita .. nak tau lebih lanjut jom bukak YouTube search je by "PUDEN KAMARUDIN" for sure pap pap pap satu-persatu keluar dari lagu putih-putih melati,hanya aku,muara hati dan banyak lagi la,malas oplak nak list semuanye,lengih jari jemariku ini,ececece ..

HAAA!! cover terbaru die ni kalau nak dengar!

video


pompuan kalau dengar ni mesti cair punyelah, abam puden ni kalau bercakap ngan menyanyi, suara die boleh bertukar,ala-ala macam power rangers nak transform :) pape pun good luck ye kawan!

Sunday, 27 October 2013

TAHNIAH!

Assalamualaikum w.b.t

TAHNIAH, CONGRATS, macam2 lagila dpt kan gie?.. Rabu [23/10/2013] di mana bestie aku sorang ni x sabar nampaknye untuk di-peptisyen-kan  sebagai Peguambela & Peguamcara. "Long-call" ini diadakan di Mahkamah Kota Bharu start pun agak lewat skit sebab ade kes lain tgh berlangsung time tu. So kene la sabar ye, padahal time abang zoul ko ni tgh keje, tapi semalam dah mintak dengan boss nak keluar kejap, Event penting ni boh! kawe ambo nok buleh lesen peguam ni, rugi r kalu ambo xdok!..

Ok lah malas nak taip panjang lebor, meh lah tgk ape yang berlaku pada hari kejadian :-

Menunggu Ketibaan Hakim

Our Solicitors and Advocates: Tarmizi Mustaffa!


Dah habis event, posing2 la pulak bersama besties(aku,miji,kimi)
Tak sangka cikgu menaruh harapan kat die ni utk jadi doktor tapi terbalik plak, loyer plak jadinya.. itula zaman skolah lain, bile dah masuk uni ni baru tau cabang mana kite nak pegi, tapi aku jugak la yang x kemana cuma ke arah hospitality je lah.. ape-ape hal Alhamdulillah bakal mengenggam segulung jugak tahun depan :p  TAHNIAH GIE!..

Tuesday, 15 October 2013

Salam Aidiladha 2013

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah selesai dah jual beli daging korban, sembelih pun dah.. tapi bukan aku la yang menyiat daging tu :p Oh, sebelum tu nak gtau, bukan aku yang jual daing lembu tapi beli 1 bahagian dari sedara sbb mak aku la yang suruh. Yelah kalau dah cukup beli 7 bahagian lembu, boleh la beli daging unta plak kan? x sure lah aku.



Sebeno-beno nye tahun ni kali kedua la aku beli tapi tahun lepas bahagian aku ayah suruh bagi kat orang lain, xpelah this year pun ade lagi, next year pun ade .. next next year pun ade, HEHEHE kidding je!

1 lagi bende yang aku dapat tahu, kalau orang yang ingin melaksanakan ibadah korban ni kan, diorang x boleh gunting rambut atau mana bulu yang ade di badan lah :p dan jugak xleh potong kuku!! (jangan gatal nak buat bende yang dah dilarang ni) .. tapi kala dah nyanyok kan sbb makan nasi dagang byk sgt sebelom tu and SUDDENLY terpotong kuku la kan, kite kene mohon ampun dari ALLAH S.W.T dgn bersungguh2 dan x kene fidyah (denda/tebusan), so aku nak pesan la, kalau next time nak korban JANGAN GATAL NAK POTONG KE GIGIT KE KUKU tu.. rugi!

Sebelum undur diri, nah #SELFIE photo dari aku:

Selamat Hari Raya Aidiladha 2013 



Saturday, 12 October 2013

What Your Style?


How do you style yourself? Jeans with pattern long sleeved slim shirt or short with a nice Polo shirt? Different people have their own  selection of style. Well, as for me i love mix and match my clothes, slim fit jeans stylized with printed shirt which i choose it myself. Denim basic shirt that i bought at Padini Authentics can also be matched  with skinny jeans and Shortwing Blucher type shoes by SEED with a striped socks and shades from Brands Outlet. Don't  forget wearing a watch because time is very exclusive for men. A little touch with bracelets, maybe you can wear with 1 or 2 different types of bracelets, not too much accessories neither not to over dress :) Good LUCK guys! 


Shades: Brands Outlet
Shirt : Own Design
Jeans: SEED
Shoes: SEED

Shirt : Denim Basic from PDI
Bracelets: Brands Outlet
Jeans: SEED

Friday, 4 October 2013

Wanita Di Jalan Raya!

Assalamualaikum w.b.t.

Entry kali ni nak buat aduan skit la pasal cara pemanduan wanita di jalan raya.

Situasi 1:
- bile nak masuk ke lane sebelah, signal dah bagi tapi belum sempat blip-ping masuk kali yang 3, mak aih tgk2 ade kat lane sebelah, macam the flash bawak kete plak. adoi cik kak oi tgk ke x cermin sisi tu?..


Situasi 2:
- bile nak buat selekoh or u-turn, wanita ni mmg tunggu jalan kosong baru nak buat, tapi bile kereta nak dekat baru diorang nak masuk! x pasal2 kang bontot kete kakak yang cantik itu dicium kereta brader handsome kat blakang. Ke taktik nak mengorat ni! hurmmmm

So far, mmg dua ni je la yang slalu aku nampak sbb slalu blaku depan mata aku.. Kite kaum laki ni suke pegi keje lambat + naik motor nak elak kesesakan lalu lintas kan.. so dalam mase kusyuk bonceng motor, ade plak minah sengek ni buat hal.. mane x hangin!

Kepada gadis/kakak/makcik/datin/puan sri ke yang mana suke sgt bawak kete macam ni, saya cadangkan masuk kelas memandu untuk kali kedua lah.. mungkin dah buat praktikal so mesti paham la macam mana situasi nya.. 1st amik dulu tu teori je, so x brape nampak.. HEHEHE..

Bertemu lagi dalam next entry k!

Au Revoir!

Tuesday, 1 October 2013

Pilihan

Assalamualaikum w.b.t.

Update kali ni nak cerita pasal pilihan course ke degree nanti.. Punye la tanya member2 ape nak amik kan, so 1st choice memang la pilih sambungan diploma dulu.. jadinye ade lagi 3 tempat kosong (macam kawen plak kan, dah kawen 1 bini, ade lagi kosong 3) .. HAHAHA! mahu x diparangnye ngan bini kalau buat macam ni.. soooo sorry sayang!

HAH!, so ni lah pilihan aku lepas dok pikir dari balik keje sampaila nak tido .. datang ofis ari ni terus bukak, isi then hantar .. xpe xpe, ade lagi 3 kali peluang kalau nak tukar kos.. so lepas ni kalau korang tgk pada kos ni, mintak la usulkan pendapat :)


Kalau korang nak tgk program ape ditawarkan bagi penerapan Diploma ke Sarjana Muda UiTM, <-- ni link die, so nak mintak pendapat lah kat cni. tq guys :)

Au Revoir!