Thursday, 26 September 2013

Lelaki Di Bilik Mandi?

Assalamualaikum w.b.t

Sebelum tido jom update blog jap :)

Kat cni aku just nak share sedikit sebanyak xtvt lelaki kat bilik mandi :-



1. Ada lelaki yang tidak boleh terburu-buru kalau tgh bersihkan diri kat toilet. Kene la lakukan dengan terurus dan mengikut turutan. Kalau mandi macam kerbau, impak mesti diri kite rase x lengkap kalau nak keluar on that day.

2. Lelaki ni suka membaca kalau kat dalam toilet lebih2 lagi time 'melepaskan hajat'. Tak kisahla dalam bentuk artikel ke bentuk digital :). Lepas dah lega baru lah lelaki ni start bersihkan diri mereka. Waktu ni like masa untuk berpikir or mengingat kembali bende2 yang mereka terlepas pandang. So, janganla hairan kalau nampak si suami @ kekasih hati masuk toilet bawak majalah @ newspaper :)

3. Kalau keluar date and suddenly bf masuk toilet lama, jangan la marah yer sebabnye kalau gadis2 yang bace blog ni nak tau, laki ni suke mengadap depan cermin lama. Kalau kat rumah plak jangan la marah si suami dok lame dalam tu sebab kitorang nak belek muke dulu before shaving (utk suami bukan utk aku.. HEHEHEHE)

4. HAAAAA, ni yang x suke skali dengar.Wanita ni suke men serkap jarang kalau laki dok lame dalam toilet. Katanye kite ni sedang ber-ONANI!. HisH!!! Untuk pengetahuan korang, setelah diselidik oleh pihak tertentu dan terbukti hanyan 8 daripada 20 lelaki yang masuk toilet ber-onani. (12 lagi x buat la OKAY!)

5. Lastly before aku masuk tido (almaklumla esok keje boh!) Ni special case skit, kalau jenis yang suke merokok tu, for sure mereka akan hbskan 1 batang rokok terutamanya ketika sedang 'uk uk' paham2 lah .. Lepas tu baru la diorang akan start mandi. Alasan kenape, ini jawapan " Kat bilik air, kitorang leh berkhayal ape bende yang kitorang nak, NOT ONANI okayh!" -Alasan yang bagus!

So, ini la serba sedikit kalau korang(perempuan) nak tau xtvt orang lelaki :0

Aku masuk tido dulu.. good night, selamat malam.

Au Revoir!

Monday, 16 September 2013

Jiwa Kacau?

Assamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah setelah 4 bulan ber-praktikal di kota metropolitan, akhirnya penderitaan aku tamat jugak! hhahaha.. maafkan saya TWKL atas kekasaran.. eh! eh! xde lah, ( matiler kalau ade yang stalk blog ni)

Betty Who - Somebody loves you
ada masa free cube dengar lagu ni :)

Bukan pasal habis internship pun yang aku nak cerita kat sini, tapi pasal masalah "jiwa kacau" .. kacau sebab ape jangan ditanya nanti ngap!.. So, pada kebiasaannya kalau kita dalam keadaan macam ni, jalan yang terbaik adalah dengan SOLAT.

Bukan tak nak cerita tapi kalau terlampau publik kot! So jalan terbaik dengan bercerita kepada kawan baik, diorang nak dgr ke x lantak lah tapi at least rasa sedih/sakit mungkin hilang maybe around 30% pun dah kira ok la kan? jangan dok bajet member kita nak dengar sgt la, melainkan die nak dengar and suruh kita ceritakan..

"Sakit tu memang sakit zoul, tapi kau kene blaja terima hakikat!" Pesan kawan baik aku.

So, even skarang aku amik ayat ni, ingatan aku susah sgt nak lupekan sebab bukan masalah break-up tapi break. Amik masa untung tenangkan diri.

Mungkin bagus adanya cuti tamat blaja ni, ade jugak masa untuk aku rest and tenangkan fikiran, buang segala sikap -ve aku yang slama slalu dikomplen.. Insya Allah!

Au Revoir!

Tuesday, 3 September 2013

Boxers or Briefs?

Hello there, malam ni macam nak bercerita pasal boxers dan briefs.. tak heran kalau lelaki maskulin sekarang ni mempunyai lebih dari 20 pasang underwears/briefs/boxers.. Lelaki skarang lebih mengutamakan penggayaan diri dan sebabkan penggayaan jugak la kita sering disalah tafsirkan sebagai "GAY" kan?

Ladies jangan terkejut kalau korang datang umah bf ke or kawan rapat lelaki dan tibe2 bukak drawer penuh dengan undewear. There have a myriad types of boxers such as boxers, boxers briefs, trunks, briefs and mankini tapi sure tak ramai yang akan pakai mankini .. hahahah

Different boxers have different personality like ladies shoes la jugak kan?.. betol tak betol tak?..

Britain’s Underwear Unlimited came up with a handy chart deciphering what your underwear says about you. Wearing boxers can either mean you’re easy going, geeky or lack confidence.




Monday, 2 September 2013

Flight Missed!

Assalamualaikum dan selamat petang .. biasa nya kalau nak tido baru kita akan guna selamat malam.. Just nak bgtau satu bende je...


SAYA TERLEPAS FLIGHT UNTUK PERTAMA KALINYA!!
TAHNIAH UNTUK SAYA :'(