Thursday, 15 August 2013

Salam Lebaran 1434

Hari ni dah masuk hari yang ke-8 kita beraya.. rase semalam baru g semayang raya dekat masjid.. Tapi sedih x dapat nak kumpul duit raya, almaklum la dah besar, siap boleh ade anak dah kalau kawen ni, #eh tetibe mention kawen pesal zoul oi!.. Raya aritu adik bradik belah mak dtg then tanya la, anak DARA sorang ni bile nak mendirikan rumah tangga?.. choi kata i ni anak dara!! 

*[Berbalik kepada perkataan "ANAK DARA" tu sebabnye bile balik kampung, for sure aku akan terperap kat dalam bilik je sampaikan kawan2 datang, mak aku terus point ke bilik]

Alhamdulillah raya tahun ni sempat balik awal,
"eleh 1 hari je tu pun nak kecoh!"
"mestila nak kecoh weyh!!"

Awal pagi raya lambat sikit bangun sebabnye malam tu lepak ngan miezhie dan kimi tapi masih sempat semayang sunat aidil fitri okey!.. and ni bukti:


Gambar yang ni plak dengan ibunda tersayang/tercinta/terkasihi .. Cinta hati saya :) 

Puan Rusnah! 
Gambar kat bawah ni plak dekat Rantau Panjang, nak pegi beraya di Golok/Kolok 


Dah habis raye pertama :'(

Kejap je kan 1 hari dah habis beraya, Alhamdulillah jugak on 1st day raya road xde la busy mane sebab biasanye raya pertama orang akan beraya di rumah dengan family.. tapi atok nenek 2-2 belah mak ayah dah xde, sob sob! 

TA- DAAAAAAAAA ...
Ni gambar on second day raya :) 
Gayakan dengan classic looks skit lah .. xnak la moden sgt, x gitu?
Shirt : Radio Active
Belt : xtau brand ape (bukan Hermes yang pasti)
Jeans : Zara Man
Shoes: SEED
Wallet : Zara Man

Ni gambar third day raya :)

Shirt : Beli Kain kat Kamdar then mintak mak sepol yang jahitkan :)
Jeans : Zara Man
Shoes : SEED
Watch : Seiko
Shade : Brands Outlet
Haaaaaaa ni xleh blah, ade orang nak tiru gaya saya.. eee x malu la HER ni!

HIM                                                         HER

Betol x?.. tiru gaya artis konon nye .. HIM mestila artis, HER tu peminat je .. Her jangan marah!!
Ok lah cukup untuk sesi bergambar.. hahahaha

Sehingga jumpe di ENTRI akan datang.. Insya ALLAH

Au Revoir!

Monday, 5 August 2013

Fisheye, Wide/Micro Lens!

Assalamualaikum w.b.t

Lagi 2 hari umat Islam akan merayakan hari raya 'Idil Fitri atau Aidil Fitri sebagai perayaan setelah menjalani ibadah puasa pada bulan sebelumnya iaitu bulan Ramadan. Alhamdulillah barang yang dilanggan sudah sampai, nak tau ape?.. ni haaaaaa!


[Fisheye, Wide/Macro lens]

Got it From:
@myasyamyra [Instagram]

Price : RM 60 + postage

So, iPhone aku dah ade new accessories and ape lagi, jom lah #camwhoring !! and here some of the pictures i have taken: 

#1
#2

Dan yang ni pulak menggunakan Wide Lens :
Left to Right: Farhana, Lily, Panjang and Suhada

Alhamdulillah so far aku berpuas hati dengan bende alah ni .. Thanks to @myasyamyra for these lovely lens :)