Saturday, 15 December 2012

me.and H&M KNIT JACKET

Hi guys! Last day I went to Kuala Lumpur and found this 2 knit jacket at H&M store in Lot 10..It was quite cheap..think u guys can afford this and the price is less than 100 bucks..Maybe we cant always wear this in Malaysia but for sure during monsoon which is in November until March "maybe" (not good in forecasting Malaysia's weather).. Google can help u aswer this!


 H&M launched new store at Paradigm Mall on 15 December 2012 and IT'S TODAY guys! Go & Grab the sales items while you can!


While searching for latest video song on the youtube, i found this and it was the "mini" coverteurs of Justin Bieber, Bryan Boy, Bred Goreski, Leigh Lezark, Rachel Zoe and others ..gosh it so AWESOME aid! "IT'S ALL ABOUT THE COVETEUR DARL"



Tuesday, 27 November 2012

aku.dan SEMESTER BARU!

Assalamualaikum w.b.t.

Hai, sedar x sedar semester baru lagi brape hari nak start .. 2 Disember 2012 bermula lah misi baru as a university's student.. bukak ni dah semester 5 wow!!! .. SUPER DUPER SENIOR la aku kat kampus.. tapi xde lah sefemes kawan aku sorang nie (farid) sume junior nak kenal die!..ehem, almaklum la orang ade rupe ni ramai nak dekat .. aku puji kau farid weyh, bukan nak kutuk!

Berbalik kepada tajuk aku ni, dah prepared ke nak bukak sem ni?..

Dah ready buku2 semester baru?.. ade yang beli dari senior, beli yang baru..bagi aku, aku dapatkan dari senior je .. senang!

Bagi student uni, pakaian x perlu kite fikir sgt, yelah macam budak2 skolah nak beli baju,sluar skolah and kasut skolah baru kan?..uni xkan nak pakai uniform lagi?..Pls lah jangan *merayu kat kemesterian pegajian tinggi* hahahaha

[x] New Semester
[x] New Target
[  ] New Girlfriend?????????

*belum jumpe lagi kot*

Wednesday, 7 November 2012

aku.dan WORDLESS WEDNESDAY #13

tak de bende yang aku risaukan selain ...


dengarnye luse tapi xtau lah
cuak tu semestinye ade kalau bab2 bende penting macam ni..

*finger cross*

insyaallah LULUS la semua paper

Friday, 2 November 2012

aku.dan BIRTHDAY WISH!





Assalamualaikum .. 
ari ni jumaat kan?..*pura - pura blur*
rupenye genapkan 24 tahun aku HIDUP kat dunia ni
terima kasih to all yang wish "SELAMAT HARI JADI" , "HAPPY BIRTHDAY" , "HB"
"HAPPY BORN DAY" and etc..

again, thanks :)

Wednesday, 17 October 2012

Monday, 15 October 2012

aku.dan PENHUJUNG SEM

Assalamualaikum, sedar x sedar dah sampai pehujung sem 4 dah.. x sangka wow! Dan kat cni aku nak mintak maaf sebab lame x update blog yang dah berkarat mungkin :)

1 sem aku hanya bukak lepas tu bace blog dari bloggers yang lain .. Ape nak buat sebab idea tu ade nak tulis tapi sampai depan kaca skrin ni, x tau nak tulis ape.. InsyaAllah lepas habis last paper jumaat ni, ade lah mase untuk update perkembangan xtvt aku sepanjang cuti sem ni.

So, ape plan cuti semester ni bagi pelajar diploma?? .. D'Hoteliers akan ke Pulau Langkawi pada 20/10 sampai 23/10 .. x sabar plak rasenye nak pegi bercuti ni .. relaks kan diri setelah penat lelah menganjurkan xtvt2 sepanjang semester ni.. Kalau korang nak tau ape tu D'Hoteliers, ianya persatuan dalaman di bawah Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan UiTM Terengganu :)
nak tgk gbr kami?..nah!


and aku selaku Exco Tugas2 Khas merangkap Ketua Projek Majlis Makan Malam Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan bagi semester ni :) bebanan tu berat nak pegang, tapi orang dah bagi tugas tu, terima la seadanya sebab orang menaruh harapan kat kita :) ...huhuhuh


-Selamat Bercuti-


Wednesday, 13 June 2012

aku.dan SEMESTER BARU!

Assalamualaikum w.b.t

Fuhh semester baru dah start isnin lepas.. maka berlambakla keje semester ni.. KENAPE?? Sebabnye batch aku kene handle dinner fakulti.. kelas pack even kitchen and serving dah habis.. yang problemnye, tema x pilih lagi and tarikh also x ditetapkan jugak, 5 minggu lagi puasa ..  lepas puasa ade 3 minggu je utk lectures, lepas tu final..

Yang aku bengang nye, kerjasama antara AJK xde, sume nak buat kepale masing2, aku bukan nak komen ape2, cume yang aku sedihnye diorang nie rajin nak buat keje tapi buat keje blakang aku.. lepas tu bile penasihat ty, maka dgn SUKACITANYE aku ternganga je lah..

.. kene buat sesuatu nih!
..mode: #bengang #kuciwa #sedih #terabai #ternganga

bersambung...

Tuesday, 22 May 2012

aku.dan BERSUA KEMBALI!

السلام عليكم 

 
uish agak lame x update blog yang dah usang berzaman ni .. 
yelah kalau kat kota bharu mane lah ade mase
busy ngan anak-anak buah ..

balik je, si kecik farieza ni pom pang pom pang ajak g jalan2
si suhana plak, aku x bagi maen sgt sebb die nak UPSR tahun ni..

bawah start dari kiri : farieza and najihah
blakang : nabila and suhana


 ni baru 4 orang .. ade lagi dalam 5 orang x masuk dalam nie..
*sedih sebab yang besar2 nie sume perempuan* .. pak su xde geng laki..
kalau ade yang baru darjah 2 .. HAhahahaha

ekceli nak tido dah.. mengantok ni.. skarang ni aku kat dungun..
ade hal skit ngan staf unit sukan uitm .. 
pasal tournament bowling nanti yang akan berlangsung di sunway pyramid 
30 may - 2 jun
kalau sape2 ade mase free dtg r tgk :)

pssst.. koleksi novel yg dah berzaman .. ade yang dah rosak.. 

ni yang sempat diselamatkan..



oh sebelom  mengundurkan diri..
aku ade buat intro lagu GOTYE - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
intro je lah.. dah lame x asah tgn nie men  piano .. tapi aku men pakai electone ..

video

Tuesday, 27 March 2012

aku.dan HATI PEREMPUAN??

Salam and good morning memandangkan dah pukol 3.15am, mate pun x mengantuk lagi.. tibe2 aku rase nak update entry kat blog dah jarang nak di-update skarang ni.. sebab xde idea??//maybe .. malas??//faktor jugak kan?

Awal pagi ni aku rase nak kongsi ngan korang sume pasal "HATI PEREMPUAN" .. ini yang buat aku x pening selama aku berkawan dgn gugurl.. persoalannye kat cni, "adakah bile seorang lelaki tu rapat dgn seorang perempuan ni boleh menyebabkan perempuan ni have a crush on him?" .. kalau macam ni lah konsep pemikiran seorang perempuan susah la utk aku berkawan ~sigh

Aku perlukan pendapat dari korang sume sehubungan dgn masalah yang aku hadapi ni.. need some helps here pls (T.T)

Wednesday, 21 March 2012

aku.dan WORDLESS WEDNESDAY #11


aik dah sampai worldless wed upenye..
hurm..x sempat nak update entry yg laen dah kene upload gbr for wordless wed
WW for today :

2 paper lagi tinggal..Account and Restaurant Operation
** bb kene included jugak.. (^_^!)



Wednesday, 14 March 2012

aku.dan WORDLESS WEDNESDAY #10


~ bile dah kebosanan di meja study, ini lah hasil nye ~
- wish you gud luck for those who seating for final exam -

Friday, 2 March 2012

aku.dan STUDY WEEK dowh!

pejam celik pejam x celik-celik..#eh gurau je (hehehehe) dah start study week, siriusli x perasan pun dah masuk minggu ulang kaji nieh.. ingatkan bulan 3 tapi bulan 2 rupenye..*terok betol ko ni zoul*

tapi sirius yang aku x terasa pun yang sem nie *turbo* gile time minggu kuliah.. tup tap tup tap dah masuk ruenye study week.. jem betol lah.. so sume kuiz/test/final presentation dah selesai.. #eh rasenye ade lagi skit kene hantar nie..

OHHHHH!! video assignment french x hantar lagi *xpe xpe* madame bagi sampai minggu depan due date hantar..ok lah tu..ade gak mase nak buat ari minggu nie..

Sem nie 4 final paper bertulis: agama, english, account, and restaurant operation ,2 paper on going evaluation untuk final iaitu french ngan serving.. so tgk jadual exam gap tu byk lah jugak dari sem lepas..tapi sedihnye paper yg last tu on 29th march..lame tu dari 3rd paper 22nd march nak ke 29th march..urghhh!!!!

Tapi pape pun kene la study jugak sebab student kan..keje pun study je :)

Wednesday, 8 February 2012

aku.dan WORDLESS WEDNESDAY #9

Kebosanan di waktu petang sambil melayan lagu #PatahSeribu
sambil memikirkan beberapa perkara yg perlu dibuat...
di masa hadapan


1)..................
2)................................
3)...................
4)...........

Tuesday, 31 January 2012

aku.dan CORETAN TGH MALAM

Assalam dan selamat tgh malam to all blogger-guys and blogger-girls.. :) kes xde keje tgh malam bute.. bukannnnn ekceli aku kat cnie nak updata blog yg lame tersadai di laman sesawang nie.. memandangkan esok kelas bermula pada waktu malam iaitu pada pukol 8.15 pm, so malam nie rasenye boleh lah nak hiaskan blog yg x brape nak cantik nie..(as simple as XYZ)

Bukan malas nak update tapi mase x mengizinkan,ceewah baget #retis la konon-nye, "x SEDAR DIRI KO ZOUL".. kelas sem nie mmg PACK! practical serving class ari ahad dari jam 4 petang sampaila kol 11 malam, on the next day ade practical class untuk kitchen plak.. lepas kelas serving g makan supper aka dinner lah sebab kat kelas tu xde makan mane sgt pun.. kebiasaan-nye nak cepat makan kat kedai nasi lemak, nasi lemak kat kedai tu AGAK SEDAP JUGAK(korang kene try if sampai di dungun, kalau x sampai tu..gigihkan lah diri dtg dungun) byk sebenarnye tempat makan yg best kat cnie, cume bile sampai time nak makan tu, agak serabut nak pilih tempat..

Rabu ngan Khamis lah paling pack, dari pagi sampai petang.. break pun untuk lunch je..after that kene balik ade kuliah.urghh!..penat2..free pun ari slase, tu pun kalau lecturer x panggil buat keje kat HOTEL UiTM..

rase-nye sampai cnie dulu la update blog..nak share menu tok CREPE SUZETTE ngan 
COCONUT CREAM BRULEE pun, buku menu ade kat mmber kelas..
so insyaalah next entry aku share..

-vous voir la prochaine fois-


Wednesday, 25 January 2012

Aku.dan WORDLESS WEDNESDAY #8

Long time no see..here u go my wordless wed for this week..
Tetibe teringat kat LONDON tgk oyster and harrods card..:(