Wednesday, 30 November 2011

Monday, 21 November 2011

aku.dan FIRST DAY,NEW SEMESTER

Assalam dan selamat petang kepada semua kawan2 blogger.. semester baru dah bermula ari nie, hurm semalam bersemangat nak bangun awal, padahal kelas kol 9 pagi.. Nak dipendekkan cerita, bangunnye pukol 9.27 pagi hahaha.. ape alasan?? sebabnye hujan, padahal kol 8 dah bgn sebenarnye, tapi hujan lebat menyebabkan terasa nak sambung tido balik, itu sebablah bangun lambat..aluyai

Tapi digigihkan diri jugak pegi ke kelas..*padahal hati kate xyahlah pegi*

Sampai je kelas, DAM!

"Kamu ke Zoulfakar??"
"Ye, saya"
"Rumah kamu Kat KL ke,baru sampai nie??"
"Rumah saye kat Sura Indah je"
"Pukol 10 baru sampai??"
"Hujan lebat sir,rumah Banjir naek air"gelak2
"Sampai idung ke??"
"Lebih Kepale SIR!"teruk2
"isk isk isk"

Reaksi kat kelas kitchen tadi..hahaha..kelas pun x kan start dah kan?..1 week jusst for briefing je..over lah lecturer nak start kelas minggu nie.. kelas kitchen sem ni diajar olah sir Nik Adnan Nik Mat, sungguh alim orangnye :]

Stiap minggu akan ade sorang COD(chef of the day)..so aku punye turn minggu ke-4, table d'hote-russian service..menu?..cari dan discuss ngan chef nanti..ok done!

APPETIZER: ???????

SOUP: ???????

MAIN COURSE: ??????

DESSERT: ?????

so kalau korang ade idea nak share for menu, sile lah pegi kat komen then senaraikan menu ape untuk setiap course tu :)

tq!.. à bientôt ;]

Thursday, 17 November 2011

aku.dan SEMESTER BARU


Assalam and good evening guys.. 2 hari lagi tamatlah cuti untuk semester ni.. ahad nie dah masuk semester baru, bermulalah drama bagi pelajar HOTEL MANAGEMENT atau lebih dikenali sebagai HOT MAN!..bukan "lelaki panas" tetapi singakatan kepada HOTEL MANAGEMENT..

Lagi menyeksakan pertambahan subjek dan juga subjek baru iaitu 3rd Languange that is FRENCH.. yelah byk term yg aku blaja nie dalam bahasa Perancis,ingat adela Mandarin ke,Jepun ke..at least dah ade experience sikit,even x byk pun..

tapi x kesah lah byk mane pun subjek baru atau susahnye satu2 subjek, yang penting result kenelah GEMPAK!..baru orang respect kite :)

DUIT = Doa.Usaha.Iktiar.Tawakkal



Wednesday, 2 November 2011