Wednesday, 26 October 2011

Tuesday, 25 October 2011

aku.dan NAJWA LATIF

1st time dgr lagu ni kat radio dalam kete,mase Karisma Johor..Dalam kete sue,sweet sangat lagu nie.. jom usha2 video clip si Najwa nie..



Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Artis/penyanyi: Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Monday, 24 October 2011

aku.dan KARISMA JOHOR

Assalam, setelah berhari-hari cari mood untuk update entry terbaru, baru lah hari nie aku dapat tulis.. entry kali nie pasal KARNIVAL SUKAN MAHASISWA UiTM atau lebih dikenali sebagai Karisma yg diadakan di uitm kampus johor.. pada hari nak bertolak ke johor, atlet bowling satu bas ngan atlet hoki sebabnye kitorang punye event bukan di uitm segamat tapi di uitm kampus larkin.. yelah bowling punye tempat mane lah ade kat segamat, paling dekat pun dekat melaka, tapi event nie kat johor,so xleh lah masuk negeri laen, terpaksa lah buat di johor jugak..

candid


malam perasmian merangkap malam penyerahan bendera kontinjen

hari nak bertolak ke johor..
sempat candid 2-3 gbr
sampai di uitm kampus larkin dekat maghrib, check in kat hostel mereka, masuk je bilik sume terkejut!!..zaassss!! siap ade carpet + air cond lagi..mmg terbaek! tapi yang sedihnye, satu team bowling x tido kat hostel tu..mesti korang sume wonder why kan?...HAHAHA.. meh cnie aku nak gtau.. tapi x secara detail, three of our team members orang johor so kami sgtlah beruntung. Firstly, ade kenderaan sendiri untuk berjalan, so x perlu nak harapkan bas UiTM, kedua- tido kat ALAF GOLF & COUNTRY CLUB, kepunyaan bapa salah sorang dari team kitorang(mulanye,ingat tido semalaman je,tapi sume dah gatal nak tido sampai hbs event)..

nak citer panjang lebar takut korang xkan bace, so kite tgk gbr2 jelah..nak nak??..of coz lah korang nak kan?..here U are, Enjoys:

17/10/2010 - Test Lane
Diaman bowl
Test Lane





18/10/2011-Men's & Women's Single

Shiro, Izwan, Mirul, Zoul, Din
Yanie, Sue, Amie, Sapit



19/10/2011 - Men's & Women's Double


Terengganu A - aku & Shiro
Terengganu B - Mirul & Din


Terengganu A - Yani & Sue
Teranganu B - Amie & sapit


20/10/2011 - Men's & Women's Team





Selain dari tu, kitorang ade plan laen jugak..

with JOJO
Makan malam di rumah Amie
Jalan2 di Pasar Karat
xtvt seharian after bowling
At Pizza Hut's Jusco Tebrau : Prof Blanja Makan :)
City Square
Karaoke at Big Box Kota Tinggi


Danga Bay



BBQ Night!





DONE!!!....skali lagi thanks to SUE, AMIE and SAPIT sebab bawak kitorang jalan2 kat johor..x sie-sie karisma tahun nie, even ade yg karisma kali terakhir, tapi for us, it is a VACATION!!(bak kate YO lah).. gonna miss all these moments..

UiTM(T) BOWLING TEAM
- Ganu!..PETEH!!-
- Ganu!..PETEH!!-
- Ganu!..BEREH!!-

Sunday, 16 October 2011

aku.dan KARISMA XVII

assalam.. setelah lame tidak meng-hapdate-kan belog aku yg dah berzaman nie, tibe2 dapat curik mase dalam 10 minit nie nak share @ kongsi serba sedikit perjalanan latihan sepanjang latihan pusat berlangsung di UiTM Terengganu..

kali nie Karisma akan diadakan di UiTM Johor.. tetapi pasukan bowling, Hoki, dan ade certain2 team yg akan stay di JB, so kitorang akan berada jauh dari member2 yang laen.. :( xpe, yang penting kami doakan korang berjaya menggondol pingat seberapa yg boleh!


nie tarikh and ngan event yang akan berlangsung sepanjang karisma untuk sukan tenpin bowling

VENUE: Diamond Bowl, Johor Bahru
DATE: 1) Tuesday
             (18/10/2011)  - Men's Single

         2) Wednesday
             (19/10/2011)  - Men's Double

         3) Thursday
             (20/10/2011)  - Men's Team




last training dekat kuantan megalanes,Pahang.. time nie aim for 200++ alhamdulillah dapat, so game kat johor bahru nanti insyaallah aim for 180++ @ 200++, insyaallah.. bak kate cik reza dari unit sukan kite"YO,SIMPLE JE!!..BUKAN SUSAH MANE YO!!."

bak kate orang ganu kite lah " PETEH GANU PETEH!!!!!" so untuk team bowling UiTM(T), enjoy, enjoy gak guys, target tu penting..