Saturday, 13 August 2011

aku.dan LANGKAWI TRIP!

Date: 15/07/2011 - 20/07/2011V
Venue: Langkawi Island

salam ramadhan wahai kawan-kawan blogger sekalian, ari tu aku ade pegi trip ngan "The Noobies Group" ke Pulau Langkawi.. alhamdulillah perancangan yg group members nie buat berjalan ngan lancar.. yang paling penting aku jadi pegi time last-last minute.. hahaha

after kelas ari jumaat on 15/7, aku terus shoot ke Kuala Lumpur coz kitorang gerak dari KL pukol 2.00 a.m, so bawak kete pun slow and steady.. sampai kat Jeti Kuala Perlis pun ngam-ngam lah..mmg cun melecun lah waktu kitorang sampai..

so nak citer panjang macam malas plak.. show u guys a few of pictures that had been taken during the trips :)

kedai makan kelantan pun ade kat langkawi??...
Island's Hopping..
rise of the planet of the apes???...
1st island: tasik dayang bunting
SNAP!!...
2nd island:Beras Basah Island
the Nobbies tgh Mandi Manda
sebelom balik kenelah snap a few pics kan??...

the nobbies at Dataran Lang

the noobies at Makam Mahsuri

the Noobies at Pantai Kok

the Noobies at Oriental Village:nak naek cable car
the Noobies at the Puncak!
Snap!! again??..
The Noobies' Group: syawal,khailow,zoul,amir,ashwan!


LONG LIVE THE NOOBIES' GROUP!!...

Thursday, 11 August 2011

Saturday, 6 August 2011

aku.dan SEPETANG BERSAMA APES?

Well semalam aku ngan member2 g MESRAMALL tgk citer nie: 

The Rise of The Planet of The Ape

wayang start kol 3.30pm - for your information, TGV kat mesramall hanya dibuka selepas solat jumaat on FRIDAY!.. lepas je jumaat kat masjid UiTM terus shoot ke sane.. dari dungun nie amik masa dalam 30 minit kalau bawak macam Road Runner, tapi kalau bawak macam Siput Sedut dalam sejam gak lah..

review tok citer nie: jalan cerita mmg best, cume ending die kureng skit, the apes mission is balik ke forest je, but before nak balik ke tempat asal mereka, ketua apes (ceasar) kene selamatkan chimpanzee yg ade kat lab.. kelebihan si ceasar nie, die punye ingatan dah hebat lagi dari manusia.. mmg kalau ade apes macam nie kat dunia sebenar camne lah manusia nantikan??..

Dah habis tgk wayang, sementara nak tunggu berbuka, pegi lah lepak kat Pantai Kemasik, mmg cantik ngan pemandangan ciptaan ALLAH nie.. tenang je kepale hotak aku dok atas batu besar nie...
View dari atas batu besar...
sebelum panjat kite pose dulu!

Tak sie-sie panjat batu besar nie, jumpe super hero tu!! pft!!.. dgn pantas tanganku mengambil iPod lalu SNAPPPPPP!....


to be continued.. tapi sebelum nak balik tu terserempak dgn #RETIS kat twitter time kat mesramall.. nak tau sape??..
@avenseenafauzi ngan@rodsefoloxx

Tuesday, 2 August 2011

aku.dan PUASA #1

Sedar x sedar dah masuk bulan puasa.. bagi ygn islam time ni lah nak kejar PAHALA!! (jgn salah paham plak maksud aku kat cnie).. berlipat kali ganda tu kalau buat.. 1st day dah byk keje kene buat.. ARGHH!!.. Serving class today, group aku kene opening lah, maksudnye kat cnie, sume barang2 keperluan macam round table, half-moon table, chinaware,glassware sume tu kene cari lah, lari sane, lari cnie.. *macam anak kucing hilang anak* .. mmg betol lah wei!..

Kusyuk tgh buat napkin fold

So Macam nie lah kelas tadi..dari pakai bow tie sume, until lah bukak sampai jadi macam....


tapi sempat lagi posing :)

Calon2 pekerja cemerlang...katenye lah, tapi xde lah cemerlang mane pun..hahaha, so far keje jalan je.. xkesah berat mane,yang penting ade komitmen.. itu yang paling penting dalam satu2 pekerjaan..
Ngah rileks2 kan, teringat kat :

Ais-krim Goreng!

Tapi ALHAMDULILLAH dapat tahan sampaila berbuka tadi.. before aku nak tamatkan entri nie, nak buat ucapan skit lah..testing2x..

wishing u 1 month of ramadhan
4 weeks of barkat
30 days of forgiveness
720 hours of guidance
43200 minutes of purification
2592000 secs of NUR!

-selamat menyambut ramadhan al-mubarak-
-zoulfakar & family-