Sunday, 8 May 2011

aku.dan BOWLING!

minat yang pertama aku nak kongsi kat cnie adalah BOWLING,bukan boling padang tapi tenpin bowling!!.. mesti ade dikalangan blogger2 kat cnie yang hebat dalam sukan nie.. jom same2 kite share pasal sukan peveret aku..HAHAHAH!..

aku men bowling nie sejak form 3 lagi.. mule2 nye men tok suke2 je, tapi lame2 dah rase minat tu dtg terus masuk selection for untuk mewakili negeri.. time selection tu punye lah ramai student2 dari skolah kat kb nie.. darah gemuruh dtg lagi.. aduyai matilah..time nie mane ade bola sendiri, kasut pun pinjam kat kedai bowling tu je.. tapi ALHAMDULILLAH time selection tu aku antara yang terpilih..

nak tau nape bola hijau kat bawah tu feveret ball aku?.. sebab bola tu paksu aku yang bagi, mule2 nak bayar balik tapi die kate amik lah sbg hadiah sebab terpilih sbg player kelantan..hehehe...TQ paksu!
byk gak game2 yang aku join..yang basic adalah junior circuit, die akan men di setiap negeri untuk collect point.. dari utara, timur, selatan, barat last place iaitu di SUNWAY pyramid lol!!

gbr2 kat bawah basic yg perlu ada untuk seorang pemain bowling..
kasut jgn lupe..


if betol2 nak men bowling kenelah ade bende seperti kat bawah nie...nak citer panjang lagi nie..nanti lah aku sambung len kali..hehehe..bye bye

beg bola...untuk angkut bola2 :)
feveret bola aku





 
first ball tapi yang nie jarang gune
spare ball @ 2nd ball untuk amik spare

Monday, 2 May 2011

aku.dan bersyukur

alhamdulillah hbs gak exam untuk sem nie.. ape nak buat cuti sem nie?.. argh balik kampung halaman terus senyap kan diri.. sorry lah kepada mmber2 bbm, kawan2 tenet sebab kat umah nie xde tenet.. terpaksa lah senyapkan diri sekejap.. if ade pun, keluar lepak kat luar je lah..

situasi 1
sampai rumah, kemas bilik, tukar cadar, sarung bantal, bersih kipas, sapu lantai kat bilik.. dah letih minatka tolong ayah belikan nasi KERABU GOLOK kat jalan besar depan rumah.. dpt makan tu terus mengantuk(tetibe kan).. dah penat masuk bilik bukak laptop, sambung tgk citer CINDERELLA's STEPSISTER.. sampai laptop tgk aku balik.. ('-_-)

situasi 2
......akan bersambung selepas ade idea...