Thursday, 22 December 2011

aku.dan CUTI

Eh jap jap..esok dah start cuti mid sem ke??.. PASAL ape cepat sgt ni weh??.. blaja satu mende pun x masuk otak.. xpe xpe.. lepas cuti ade mase lagi nak cover kan??.. "ade ke zoul??"(`_`!!)

Jap lagi ade kelas Restaurant Operation (R.O) hurm,so aku nak mase beberape minit ni nak tau lah ape perancangan korang(yg masih blaja,bukan yg sudah bekerja)??..

Aku??.. errrrrrr ade lah, nanti korang tgk jelah gbr yg akan di-post-kan kat blog ni :) kan nak citer xtau lagi perjalanan trip tu nanti.. hehehe..NANTIKAN







- until we meet next time -

Wednesday, 30 November 2011

Monday, 21 November 2011

aku.dan FIRST DAY,NEW SEMESTER

Assalam dan selamat petang kepada semua kawan2 blogger.. semester baru dah bermula ari nie, hurm semalam bersemangat nak bangun awal, padahal kelas kol 9 pagi.. Nak dipendekkan cerita, bangunnye pukol 9.27 pagi hahaha.. ape alasan?? sebabnye hujan, padahal kol 8 dah bgn sebenarnye, tapi hujan lebat menyebabkan terasa nak sambung tido balik, itu sebablah bangun lambat..aluyai

Tapi digigihkan diri jugak pegi ke kelas..*padahal hati kate xyahlah pegi*

Sampai je kelas, DAM!

"Kamu ke Zoulfakar??"
"Ye, saya"
"Rumah kamu Kat KL ke,baru sampai nie??"
"Rumah saye kat Sura Indah je"
"Pukol 10 baru sampai??"
"Hujan lebat sir,rumah Banjir naek air"gelak2
"Sampai idung ke??"
"Lebih Kepale SIR!"teruk2
"isk isk isk"

Reaksi kat kelas kitchen tadi..hahaha..kelas pun x kan start dah kan?..1 week jusst for briefing je..over lah lecturer nak start kelas minggu nie.. kelas kitchen sem ni diajar olah sir Nik Adnan Nik Mat, sungguh alim orangnye :]

Stiap minggu akan ade sorang COD(chef of the day)..so aku punye turn minggu ke-4, table d'hote-russian service..menu?..cari dan discuss ngan chef nanti..ok done!

APPETIZER: ???????

SOUP: ???????

MAIN COURSE: ??????

DESSERT: ?????

so kalau korang ade idea nak share for menu, sile lah pegi kat komen then senaraikan menu ape untuk setiap course tu :)

tq!.. à bientôt ;]

Thursday, 17 November 2011

aku.dan SEMESTER BARU


Assalam and good evening guys.. 2 hari lagi tamatlah cuti untuk semester ni.. ahad nie dah masuk semester baru, bermulalah drama bagi pelajar HOTEL MANAGEMENT atau lebih dikenali sebagai HOT MAN!..bukan "lelaki panas" tetapi singakatan kepada HOTEL MANAGEMENT..

Lagi menyeksakan pertambahan subjek dan juga subjek baru iaitu 3rd Languange that is FRENCH.. yelah byk term yg aku blaja nie dalam bahasa Perancis,ingat adela Mandarin ke,Jepun ke..at least dah ade experience sikit,even x byk pun..

tapi x kesah lah byk mane pun subjek baru atau susahnye satu2 subjek, yang penting result kenelah GEMPAK!..baru orang respect kite :)

DUIT = Doa.Usaha.Iktiar.Tawakkal



Wednesday, 2 November 2011

Wednesday, 26 October 2011

Tuesday, 25 October 2011

aku.dan NAJWA LATIF

1st time dgr lagu ni kat radio dalam kete,mase Karisma Johor..Dalam kete sue,sweet sangat lagu nie.. jom usha2 video clip si Najwa nie..



Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Artis/penyanyi: Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Monday, 24 October 2011

aku.dan KARISMA JOHOR

Assalam, setelah berhari-hari cari mood untuk update entry terbaru, baru lah hari nie aku dapat tulis.. entry kali nie pasal KARNIVAL SUKAN MAHASISWA UiTM atau lebih dikenali sebagai Karisma yg diadakan di uitm kampus johor.. pada hari nak bertolak ke johor, atlet bowling satu bas ngan atlet hoki sebabnye kitorang punye event bukan di uitm segamat tapi di uitm kampus larkin.. yelah bowling punye tempat mane lah ade kat segamat, paling dekat pun dekat melaka, tapi event nie kat johor,so xleh lah masuk negeri laen, terpaksa lah buat di johor jugak..

candid


malam perasmian merangkap malam penyerahan bendera kontinjen

hari nak bertolak ke johor..
sempat candid 2-3 gbr
sampai di uitm kampus larkin dekat maghrib, check in kat hostel mereka, masuk je bilik sume terkejut!!..zaassss!! siap ade carpet + air cond lagi..mmg terbaek! tapi yang sedihnye, satu team bowling x tido kat hostel tu..mesti korang sume wonder why kan?...HAHAHA.. meh cnie aku nak gtau.. tapi x secara detail, three of our team members orang johor so kami sgtlah beruntung. Firstly, ade kenderaan sendiri untuk berjalan, so x perlu nak harapkan bas UiTM, kedua- tido kat ALAF GOLF & COUNTRY CLUB, kepunyaan bapa salah sorang dari team kitorang(mulanye,ingat tido semalaman je,tapi sume dah gatal nak tido sampai hbs event)..

nak citer panjang lebar takut korang xkan bace, so kite tgk gbr2 jelah..nak nak??..of coz lah korang nak kan?..here U are, Enjoys:

17/10/2010 - Test Lane
Diaman bowl
Test Lane





18/10/2011-Men's & Women's Single

Shiro, Izwan, Mirul, Zoul, Din
Yanie, Sue, Amie, Sapit



19/10/2011 - Men's & Women's Double


Terengganu A - aku & Shiro
Terengganu B - Mirul & Din


Terengganu A - Yani & Sue
Teranganu B - Amie & sapit


20/10/2011 - Men's & Women's Team





Selain dari tu, kitorang ade plan laen jugak..

with JOJO
Makan malam di rumah Amie
Jalan2 di Pasar Karat
xtvt seharian after bowling
At Pizza Hut's Jusco Tebrau : Prof Blanja Makan :)
City Square
Karaoke at Big Box Kota Tinggi


Danga Bay



BBQ Night!





DONE!!!....skali lagi thanks to SUE, AMIE and SAPIT sebab bawak kitorang jalan2 kat johor..x sie-sie karisma tahun nie, even ade yg karisma kali terakhir, tapi for us, it is a VACATION!!(bak kate YO lah).. gonna miss all these moments..

UiTM(T) BOWLING TEAM
- Ganu!..PETEH!!-
- Ganu!..PETEH!!-
- Ganu!..BEREH!!-

Sunday, 16 October 2011

aku.dan KARISMA XVII

assalam.. setelah lame tidak meng-hapdate-kan belog aku yg dah berzaman nie, tibe2 dapat curik mase dalam 10 minit nie nak share @ kongsi serba sedikit perjalanan latihan sepanjang latihan pusat berlangsung di UiTM Terengganu..

kali nie Karisma akan diadakan di UiTM Johor.. tetapi pasukan bowling, Hoki, dan ade certain2 team yg akan stay di JB, so kitorang akan berada jauh dari member2 yang laen.. :( xpe, yang penting kami doakan korang berjaya menggondol pingat seberapa yg boleh!


nie tarikh and ngan event yang akan berlangsung sepanjang karisma untuk sukan tenpin bowling

VENUE: Diamond Bowl, Johor Bahru
DATE: 1) Tuesday
             (18/10/2011)  - Men's Single

         2) Wednesday
             (19/10/2011)  - Men's Double

         3) Thursday
             (20/10/2011)  - Men's Team




last training dekat kuantan megalanes,Pahang.. time nie aim for 200++ alhamdulillah dapat, so game kat johor bahru nanti insyaallah aim for 180++ @ 200++, insyaallah.. bak kate cik reza dari unit sukan kite"YO,SIMPLE JE!!..BUKAN SUSAH MANE YO!!."

bak kate orang ganu kite lah " PETEH GANU PETEH!!!!!" so untuk team bowling UiTM(T), enjoy, enjoy gak guys, target tu penting..





Tuesday, 27 September 2011

aku.dan FREEDOM!

hurm.. xtau nak cakap ape.. ape yang aku nak cakap kat cnie cume 2 patah perkataan..
ape die??..



I'M FREEEEEEEEEEEE!!!!!

tu je lah..
bye


Thursday, 22 September 2011

aku.dan FIRST PAPER FINAL!

salam sume..
sehat je kan?..ade yg sakit?..cepat2 makan ubat!..
hurm..
nak ckp skit je..
ari nie 1st paper..ENGLISH!..
dah la lemah bab2 grammar, sume tunggang langgang..
hahaha..xpe xpe, usaha lebih insyaallah lulus :)

nak tau 1 bende x?..
AKU DUK MEJA PALING DEPAN SKALI!!..
lagi lah tension, ngan lecturer dok lalu lalang depan mate,
habis idea aku hilang!!..
HaaaHaaa..Gurau je,Puan jgn marahkan saye,
sebab dok pandang2 blakang,bukan nak meniru tapi
....................................................
salahkan orang blakang dok sepak2 kerusi saye!!..
SAPE X BENGANG WEH!!!

k lah
tu je kot nak share hari nie..
ALHAMDULILLAH paper BEL tadi boleh buat..
A?? B+??
xtau lah..tgk atas budi bicara sir ANIZAN..

*sir if u reading this entry, i WANT A for BEL!!..
tq sir..ayat nak lebih je kan?..

dah lah..jom fokus kat paper esok..
GUD LUCK!

Wednesday, 21 September 2011

Tuesday, 20 September 2011

aku.dan MGT RAYA!

Melati kuntum tumbuh melata,
Sayang merbah di pohon cemara;
Assalamualaikum mulanya kata,
Saya sembah pembuka bicara.

Alhamdulillah perjalanan majlis "MGT RAYA" pada 13/9/2011 berjalan lancar biarpun ade sedikit masalah.. as a Ketua Projek,aku kene pastikan sume keje anak2 buah berjalan lah, xnak la nanti ade org dok mengata blakang yg aku nie name je ketua projek tapi x jalankan keje..

**ape yg korang paham dgn jawatan ketua?..adakah ketua kene pegi tanya anak buah stiap keje yg anak buah buat, atau anak buah tu yg kene laporkan kat ketua stiap keje yg die buat??..**

ape kate kite abaikan masalah nie,kite fokuskan kat event kitorang..event nie tok final project subject management,our lecturer ask to do an event according to what we have studied, so they ask me to be a group leadar,so aku terima cabaran korang!!..saje nak kenekan aku,mentanglah aku paling mude dalam kelas!..phuiii!

at first, we invited all lecturers who teach us for every subject we taking this sem, owh!! and also our previous one,which is taught us last sem..so nie lah gbr2 yg sempat aku snap time event berlangsung..

with LIZA

HUSNA and LIZA

MGT RAYA!


Student & Lecturer Menjamu Selera

ABAH @ HAQQi..Most SPORTING student!..

Masih Menunggu ketibaan tetamu


with CREW MEMBERS!
Bunga dedap di atas para,
Anak dusun pasang pelita;
Kalau tersilap tutur bicara,
Jemari disusun maaf dipinta.

Lastly, untuk CREW @ member2 kelas, aku nak nak mintak maaf kalau aku ade terkasar bahasa,terlanjur kata selame kite buat keje ni..hahaha..mmg aku kejam skit!.hahaha..so pengajarannye,jgn pilih aku jadi leader..mulut aku jahat!