Wednesday, 18 January 2017

Good Morning ❤

Assalamualaikum w.b.t

Mane nak cari idea nak menulis balik ni? Dulu-dulu bila sampai je tempat keje mesti ade bende and idea nak menulis but now it's like i have an empty mind. 😣

okay dia dah mai dah .. entri kali ni aku nak share skit lah event berlari + halangan yang dah di-register for the year of 2017:

1. ELIT WARRIOR RUN  - bertempat di Kepong Metropolitan Park, Kuala Lumpur (tempat ni aku xtau lagi kat mane) so maybe later boleh la g kenal2 tempat nnti on that day xde lah sesat jalan. Ni first time masuk yang ade obstacles and let seeeeeee how it goes 😁
















2. SCORE RUN - venue die dekat Berjaya Times Square, Kuala Lumpur .. x sempat nak register yang premium punya sbb kalau korang reg premium dekat baju tu die ade ade tulis nama korang, ade style kot (ZOUL, You Have Conquer the City) perghhhhhh. Tapi sayang baju aku nanti xde tulis nama ni. tak limited rrrr
















3. LEGION RUN - Okay, untuk Legion Run ni, event ni supposedly diadakan pada 14th of January 2017 (sabtu minggu lepas) tapi atas sebab2 tertentu, event ni ditangguhkan pada 6th of May 2017 .. haaaa yang ni bukan aku register tapi member tolong reg as a TEAM not as an INDIVIDUAL. so berlari-lari anak la kita kat sane nanti .. tempat aku x sure sbb bukan aku yang reg kan (tunggu la nanti) .. 


Monday, 16 January 2017

Salam 2017

Assalamualaikum w.b.t.

HAPPY NEW YEAR 2017! baru hari ni nak wish .. berkulat2x. So ape kabar wahai blogger yang masih hidup lagi dalam alam maya ni? what i want to say here is "HELLO, I'M BACK!"

ALHAMDULILLAH nak share skit la rezeki 2017 ni .. ermmm rewind jap ke tahun 2016 bulan 10, nak cakap la aku dapat offer buat master kat Uni local ni .. kos ape? kat bawah ni details yang x brape nak detail mane lah .. bahaya kalau gtau sume .. kantoi la nanti :

kos dapat : master in hopitality management
mode : course work (full time)

dah tu je! nak tahu detail, bak kate dak2 IG, pm tepi *hehehe*

So kita back to present date whereby aku dapat la offer keje as part time jerrrr kat private college as dot dot dot (rahsia) kih kih kih. so far ni baru minggu kedua so waktu keje pun alhamdulillah okay ... tak membebankan buat masa skrang sebabnya cuti semester. so in future xtau la macam mane nak handle masalah ni ... ber-huhu lah sem depan menyusun jari jemari untuk plan jadual.. 5 subjek sem depan .. result sem ni pun xtau lah macam mane. *cross finger* dapat keputusan yang memuaskan.

ok bye. *potong stim*

Saturday, 16 May 2015

Kecelaruan

Assalamualaikum w.b.t

Haish dah pukul 12 lebih tapi aku still lagi tak tido, pikirkan masalah assignment yang semakin hari semakin suntuk masa nak  buat, tapi kekalutan dalam diri lagi banyak kot.. hehehehe kecelaruan apakah ini? disebabkan dubsmash yang annoying? tak jugak annoyed pun sbb ade la segelintir yang buat tu mmg best and ade yang buat nak nampak macam lawak tapi hambar jadi nya.

Back to tajuk KECELARUAN tu, bukan personality disorder okay, itu dah termasuk dalam mental problem. aku punya ni xde lah sampai nak mental2 pun, cuma haish... tak perlu la nak citer sini, diari ade so citer kat diari la..hew hew hew

Cuma mungkin ape yang aku nak cakap, setiap orang ade kecelaruan masing2, cuma tahap nak handle masalah tu je, samada setel perlahan2 atau setel kemudian, aku xde nak citer sini 100% la, ni media sosial, nnti ramai plak keyboard warriors viral kan, x pasal2 dapat bad name dalam dunia blog even aku tau ramai lagi blogger yang extreme punya kat dalam ni..

Lastly, buat masa skarang ni mmg aku celaru.. itu je NIGHT!

Monday, 9 March 2015

Photography Is About Fun

What is photography to me? It is my excuse to go out and have fun. I see photography as a form for my mind and soul and when i shoot, i will push aside all the complications and stressful thoughts. All i wanted to do with my camera was to enjoy myself, getting lost in the process of shooting nice photographs.